Betalen – Tandartspraktijk De Huesmolen – Hoorn

Betalen

We kunnen ons voorstellen dat u vragen kunt hebben over het financiële plaatje. Onderstaande informatie geeft antwoord op de meest voorkomende vragen. Mocht u na het lezen nog vragen hebben, dan kunt u altijd telefonisch contact met ons opnemen.

De rekening

Een tandartsrekening is opgebouwd uit de verschillende prestaties (handelingen) die tijdens een afspraak hebben plaatsgevonden. Op de rekening staat elke prestatie omschreven met een code. Aan elke code is een tarief gekoppeld. Meer informatie hier over vindt u hier. 
Een rekening wordt ook wel een nota genoemd. U ontvangt de nota van Infomedics.

Hoe komt het dat ik nota’s van Infomedics ontvang en niet van jullie?
Wij zijn goed in het leveren van kleinschalige zorg met hoge kwaliteit en besteden hier graag veel aandacht aan. Daarom hebben wij de verwerking van de financiële administratie overgedragen aan Infomedics.

Wat betekent dit voor u?
Op de nota van Infomedics ziet u overzichtelijk hoe de nota is opgebouwd. Als uw zorgverzekeraar een deel van de geleverde zorg vergoed, dan staat dit duidelijk op de nota. Hoeveel dit is, hangt af van de polisvoorwaarden van uw gekozen verzekering. Het resterende bedrag betaalt u aan Infomedics. Staat er geen vergoeding op uw nota? Dan betaalt u het hele bedrag aan Infomedics. U kunt daarna controleren of u de nota kunt declareren bij uw zorgverzekeraar.
Als u vragen heeft over de hoogte van een vergoeding, kunt u contact opnemen met uw zorgverzekeraar.

Betaling van uw nota
Er zijn verschillende manieren om de nota van Infomedics te betalen. De betaalmogelijkheden vindt u op de website van Infomedics. U heeft 30 dagen om uw nota te betalen. Mocht u meer tijd nodig hebben voor uw betaling, neem dan contact op met het Contact Center van Infomedics of ga naar de website.

Privacy
Voor een goede administratie en facturatie delen wij uw gegevens met Infomedics. Zij gaat hier – net als wij – heel zorgvuldig mee om. Infomedics is ISO 9001 en NEN 7510 gecertificeerd. Behoefte aan meer informatie? Kijk dan op hun website.

Neem gerust contact met ons op voor overige vragen of schrijf u direct in.