Gewoon Gaaf – Tandartspraktijk De Huesmolen – Hoorn

Gewoon Gaaf

Wij kunnen met trots vertellen dat wij de eerste Gewoon Gaaf praktijk zijn in Hoorn. Wat is dat eigenlijk, Gewoon Gaaf?

De Gewoon Gaaf methode is een preventieve behandelmethode voor kinderen tot en met 18 jaar. Deze wetenschappelijk onderbouwde methode laat zien dat cariës (gaatjes) tot 70% verminderd! Deze resultaten zijn onwijs gaaf om te zien.

Hoe goed een ouder of kind ook zijn of haar best doet, plaque is onvermijdelijk. Plaque leidt tot gaatjes en tandvleesproblemen.
Bij elke preventieve sessie wordt het tandplaque van uw kind gekleurd. Op deze manier wordt inzichtelijk gemaakt in welke mate er plaque aanwezig is in de mond en wat dit zegt over de mondgezondheid. Door het maken van digitale foto’s wordt ook visueel bijgehouden of er door de tijd heen verbetering zichtbaar is. Na het kleuren wordt het plaque, het biofilm en het tandsteen verwijderd met professionele apparatuur. Het polijsten van het gebit is ook een vast onderdeel van zo’n sessie.
Wanneer het gebit weer helemaal schoon is, krijgt het kind (en bij aanwezigheid de ouder) voorlichting in poetsen, de mondgezondheid en het effect van eten en drinken. De poetsmethodes die worden uitgelegd, worden afgestemd op ieder individueel kind. Ieder kind is immers anders. Op indicatie van de behandelaar kan er fluoride of sealants worden toegepast.

De mate van plaque en de algehele mondgezondheid wordt gescoord volgens de vaste Gewoon Gaaf methode. Uit deze score volgt een interval van wanneer wij uw kind terug willen zien voor de volgende preventieve sessie. Zo houden we het risico op cariës en tandvleesproblemen zo laag mogelijk. Gewoon Gaaf. Wie wil dat nu niet?