Preventie – Tandartspraktijk De Huesmolen – Hoorn

Preventie

‘In het begin was ik sceptisch en snapte ik niet goed waarom ik naar de preventie-assistent zou moeten. Ik heb toch gewoon goed m’n tanden gepoetst? Bij de eerste afspraak liet Cindy mij zien op welke plekken in mijn mond ik beter kan poetsen. Door middel van een kleurtje dat ze gebruikte, werd dat heel duidelijk. Nooit geweten! 
Ze heeft mijn gebit gereinigd en heeft wat tips gegeven over hoe ik bij die lastige plekjes kan komen’.

 

‘Mijn kinderen vonden het nooit leuk om naar de tandarts te gaan. De zenuwen van mij, werden de zenuwen van mijn kinderen… Kelly maakt van de preventie-afspraken één groot feest. Met grapjes, liedjes en gekkigheid weet zij mijn kinderen in de stoel te krijgen en ze wat te leren over hun gebit. Zij heeft ook mij laten zien wat ik anders kan doen als ouder. We gaan graag naar de praktijk en de kinderen zien het als een uitstapje!’

 

‘Mijn zoontje werd door de tandarts doorgestuurd naar de preventie-assistent. Ze heeft hem (en mij!) geleerd hoe hij moet poetsen en hoe hij zijn borstel vast moet houden.
Mijn zoontje is niet zo’n ster in tandenpoetsen en vaak wil hij niet. Debby nam de tijd om uit te leggen wat ik zou kunnen doen om hem te motiveren. Sindsdien gaat het een stuk beter’.

 

‘Ik had van mijn moeder gehoord dat ze naar een preventie-assistent was geweest voor een gebitsreiniging. De volgende keer dat ik een afspraak had, werd ik ook verzocht om daar naar toe te gaan. Eigenlijk ideaal, want ze maakt het schoon op manieren die ik nooit voor elkaar krijg. Ik had het niet verwacht, maar Shannon heeft mij zelfs wat tips gegeven over eten en poetsen. Het waren tips waar ik echt wat mee kan. En dus doe ik het nu ook zo!’

 

Een aantal voorbeelden van waar een preventie-assistent een prachtige rol kan spelen in de algemene mondgezondheid. We zeggen het nog maar eens: voorkomen is echt beter dan genezen. Hoe u omgaat met uw gebit, bepaalt voor een groot deel hoe gezond het is.

Onze praktijk richt zich op preventie. We willen u leren hoe u het best met uw gebit om kunt gaan, hoe u kunt poetsen en hoe u bepaalde problemen kunt voorkomen. Heeft u bijvoorbeeld vragen over uw tandvlees, een slechte adem of hoe u het best de tanden van uw kind kan poetsen? Onze preventie-assistentes Cindy, Kelly, Debby en Shannon staat voor u klaar. En daar zijn we hartstikke trots op.
Voor de kinderen en jongeren hanteren wij een wetenschappelijk effectief bewezen methode: de Gewoon Gaaf methode.

Het liefst willen we het eerste cariësvrije gebied zijn in Nederland – een gebied zonder gaatjes. Met deze methode proberen we dat te bewerkstelligen. Meer weten? Lees ons verhaal of neem contact met ons op.